Piscines municipals

Les activitats que es porten a terme a la piscina són sempre a l'estiu, des del 24 de juny fins al 12 de setembre, de cursets de natació per infants i adults i el Campionat de natació de la Festa Major del 15 d'agost.

Història de les Piscines Municipals

Des de sempre el jovent agullanenc havia anat a banyar-se a les gorgues del Gou i del Guilla, especialment a les de la zona de les Mines. Era comú que cap al final de curs, amb les escoles, s'hi anés d'excursió i a banyar-s'hi. Aquí solia ser on s'aprenia a nedar.

El poc cabal que tenen els rius locals feia que a mitjan estiu fos realment difícil trobar un lloc per banyar-se, i això als anys 60 es començà a veure com un dels pitjors entrebancs per a la promoció del poble cara al turisme. A poc a poc la idea de la necessitat d'una piscina municipal va agafar força. L'any 1968, la Junta Provincial de Educación Física y Deportes de Gerona, comunicà als ajuntaments que volia confeccionar un pla provincial d'instal·lacions esportives, i el consistori, presidit per Facundo Genís i Genís, va decidir presentar documentació per a ser inclosos dins el pla quadriennal.

El fet que un agullanenc, en Joan Gich i Bech de Careda, ocupés el càrrec de Delegado Nacional de Educación Física y Deportes, feia les coses més fàcils, però l'intervenció de l'enginyer Francesc Soler i Lladó va ser el complement necessari perquè Agullana s'inclogués en el pla provincial, el maig de 1969.

El 12 d'agost de 1972, a les cinc de la tarda, Joan Gich i Bech de Careda, el governador civil Victoriano Anguera i Sansó, i altres autoritats van inaugurar les piscines, els vestidors i la pista poliesportiva.

Trenta anys després i degut a la normativa de la Generalitat en quant a Piscines, fa que sigui imprescindible una reforma de la piscina existent per adequar-se a la normativa vigent. El projecte, signat per l'enginyer Francesc Soler Lladó es duu a terme i el el 22 de juny de 2002, l'Alcalde-President, Alfons Quera i Carré, amb autoritats de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, entre d'altres, van inaugurar la reforma de la piscina d'adults i l'estiu del 2003 es va estrenar la reforma de la piscina d'infants, quedant el conjunt en l'estat actual, amb tota la platja de la piscina renovada, la gespa nova i la construcció de dues terrasses a la part de sota els vestuaris.

No cal dir que la influència d'aquestes instal·lacions en la promoció de l'estiueig a Agullana ha estat molta i ha suposat un increment notable d'usuaris de les piscines amb gent dels pobles del voltant.

Per a més informació:

  • Ajuntament d'Agullana

    c. Lluís Gomis, 2 17707 Agullana

    ajuntament at agullana dot cat

    L'horari d'atenció al públic de l'Ajuntament és, de DILLUNS a DIVENDRES, de 9 a 15 hores