Festa dels Reis

Aquesta és la festa dels més petits del poble.

Com cada 5 de gener, cap a les 18.00h,a l'entrada del poble ( davant l'Asil Gomis), es concentren els nens i nenes del poble, des del més petit fins aquells que tampoc es volen perdre aquest gran dia, per rebre els Tres Reis de l'Orient.

Els Reis són rebuts per l'Alcalde i regidors de l'Ajuntament, cap a quarts de set de la tarda, on han arribat acompanyats pels nens ( proveïts del fanalet ) i els seus pares, avis, amics..., tots ells veuran com l'Alcalde, des del balcó principal de l'Ajuntament, fa entrega de la clau del poble i saluda a ses Majestats.

Seguidament iran cap a l'església on els Reis faran entrega dels seus presents i els assistents cantaran cançons de Nadal.

Cap a les 20.00h els Reis es dirigeixen cap a la Sala Polivalent per saludar a tots els nens i nenes i donar-los caramels. Els nens aprofitaran per entregar les cartes amb la llista de regals que volen rebre.

Al voltant de les nou del vespre els Tres Reis iran cap al veïnat de l'Estrada on també els esperen els nens i nenes que allà hi viuen i on també rebran caramels. Aquí els assistents també oferiran cançons i poemes als Reis i els hi entregaran les cartes ( igual com han fet els nens i nenes d'Agullana).

En sortir de l'església de l'Estrada els pares i mares preparan xocolata desfeta i creps per als Reis i per tothom qui tingui gana.

Al cap d'una estona els Reis comuniquen als nens i nenes que és hora d'anar a descansar ja que a ells els hi espera una llarga nit de molta feina.


Per a més informació:

  • Ajuntament d'Agullana

    c. Lluís Gomis, 2 17707 Agullana

    ajuntament at agullana dot cat

    L'horari d'atenció al públic de l'Ajuntament és, de DILLUNS a DIVENDRES, de 9 a 15 hores